+386 (0)2 429 91 20 pr@radiosi.eu

Najlepše zgodbe rodi prijateljstvo. Takrat se preprosto zgodijo!
Koroška hiša in Domačija Gora pod lipo. Vsaka na svoji strani Pohorja, obe nastali z željo, da bi ohranili korenine, tradicijo in posebnosti lokalnega okolja. Obe s svojo zgodbo in gastronomijo zaznamujeta krajino. In na obeh koncih na dvorišču pred gostilno raste lipa – simbol slovenstva.

Koroška hiša očara z izbranimi lokalnimi jedmi, predstavljenimi in postreženimi na izviren način. Namestijo vas v štiblcih s prav posebno dušo in le korak stran si lahko ogledate eno najstarejših cerkva na Slovenskem – rotundo sv. Janeza Krstnika. In še nekaj. Poleg zajtrkov, ki so v Koroški hipi prav posebno doživetje, vam na terasi postrežejo kavo ali čaj v ljubkih skodelicah in s sladkim grižljajem. Sredi Heleninega pisanega vrta je to dogodek, ki ga nikoli ne pozabiš. Koroška hiša predstavlja tudi odlično izhodišče za kolesarske ture po razgibani in barviti Dravski dolini.

Na obronkih Pohorja, ujetega med griči posajenimi z vinogradi, pa vas v goste vabi domačija Gora pod lipo. Ko zadihate svež pohorski zrak, okusite pristen okus jedi in začutite toplino doma, se čas za trenutek ustavi. Regionalni kulinarični zgodbi, ki jo ustvarja kuharski mojster Andrej Kuhar, je dodan pridih visoke kuhinje. Ta je pospremljena s hišnimi vini, pridelanimi na osnovi lastne avtohtone kvasovke. V stari hiši v hladnih mesecih rado zadiši po odprtem ognjišču. Takrat se lahko za hip preselite v čas dedkov in babic. Poleti se v popolni tišini narave prepustite sončnim žarkom.

Turizem smo ljudje, pravi nekdanji slovenski slogan. Tako čutimo tudi sami. Vsi, ki soustvarjamo zgodbo Okusov Pohorja. Pomen osebnega stika se začuti že ob dobrodošlici, ko nas obiščete. Duša je ujeta v ambientu obeh naših hiš, ki govorita zgodbo domačega okolja. In kar nam je najpomembnejše – jedi, ki jih pripravljamo za vas so pripravljene z občutkom, ljubeznijo in izbranimi surovinami.

Med potjo skozi prekrasno Dravsko dolino proti Bistriškemu Pohorju, pa nikakor ni zamuditi obiska najstarejše trte na svetu. Ta je stara več kot 400 let. V Hiši Stare trte vas s pokušino popeljejo skozi zgodbo štajerskih vin.
Vabljeni na gurmansko popotovanje po Koroški in Štajerski! Veselimo se vas!

Package itinerary

Dan 1:
15.00: Prihod v Koroško hišo na Muti in nastanitev v štibcih;
15.30: Koroški javzn (malica): Edavi žganki in gobova župa
16.15: ogled Rotunde – najstareje cerkve na slovenskem;
17.30: snežne dogodivščine – vožnja s prežuhi ali kolesarajenje s starodobnimi kolesi po kolesarski poti do ribnika Reš in potepanje po
vodni učni poti Dobrava ob reki Dravi (odvisno od letnega časa)
19.00: večerja z dobrotami zgodbe “Mizica pogrni se” v Koroški hiši;
nočitev v štiblcih Koroške hiše;
Dan 2:
8.00: koroški zajtrk postrežen v kmečki izbi;
9.30 odhod proti Mariboru.
11.00 Prihod in ogled najstarejše trte na svetu; predstavitev zgodbe s pokušino izbranih štajerskih vin (trije vinski vzorci);
12.15 Odhod proti Tinjski Gori, na Domačijo Gora pod lipo.
13.00 Prihod in dobrodošlica družine Gore pod lipo;
Kulinarično doživetje kuharskega mojstra Andreja Kuharja, pospremljeno s hišnimi vini, ki jih boste smeli okusiti tudi v “srcu” domačije – v vinski kleti.

Kontakt ponudnika tega paketa:
Domačija Gora pod lipo
www.gorapodlipo.com
T: +386 (0)41 666 363